ГоловнаСуспільствоЖиття

"Індар" передав Маріуполю інсулін в якості гуманітарної допомоги

МОЗ не провів жодного тендеру із закупівлі ліків для діабетиків

 "Індар" передав Маріуполю інсулін в якості гуманітарної допомоги

На міських складах Маріуполя закінчився необхідний 3-місячний запас ліків для хворих на цукровий діабет. Про це повідомив головний ендокринолог Маріуполя Павло Лихоносов.

За його словами, через ситуацію на сході країни припинені тендери МОЗ на закупівлю інсулінів для регіону. "У 2014 році МОЗ не провів жодного тендеру. У лікарнях Маріуполя запаси інсуліну вже закінчилися, а нові партії з Донецька надходять нерегулярно. За останньою заявкою інсулінів прибуло тільки 20 % від необхідної кількості", - сказав Лихоносов.

За словами головного ендокринолога Маріуполя, він був змушений напряму звернутися до виробників препаратів, які погодилися надати інсулін в якості гуманітарної допомоги.

" Із п'яти виробників відгукнулися чотири. Першим допомогу надав вітчизняний виробник інсулінів "Індар" - передав Маріуполю картріджних інсулінів на 150 тисяч гривень", - повідомив Лихоносов.

Незважаючи на це, препаратів в регіоні катастрофічно не вистачає. "Медикаменти розходяться вже в перший тиждень після отримання. Обсяги покривають навряд чи чверть з усіх тих, хто потребує. Тільки інсулінозалежних пацієнтів у Маріуполі - 2,5 тисячі. Інсуліни по області розподіляє Донецьк. В обласному управлінні охорони здоров'я пообіцяли, що нова партія скоро буде. Але дату не уточнили", - сказав Лихоносов.

При цьому він зазначив, що ліків немає не тільки для хворих на цукровий діабет, а й для пацієнтів з туберкульозом, СНІДом, онкозахворюваннями. Перебої з поставками препаратів спостерігаються в Маріуполі, Донецьку, Краматорську та Слов'янську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram