ГоловнаСуспільствоПодії

"Голова ДНР" закликав увести російських миротворців у Донецьку область

Пушилін заявив, що сепаратистів "не надто цікавить" думка Києва з приводу ДНР

"Голова ДНР" закликав увести російських миротворців у Донецьку область
Денис Пушилин
Фото: Предоставлено Сергеем Сулимой

Голова "Донецької народної республіки" Денис Пушилін виступив за введення російського миротворчого контингенту на територію самопроголошеної республіки.

Про це він повідомив в інтерв'ю The Washington Post у суботу, 31 травня.

За словами Пушиліна, "враховуючи агресію Києва", не виключено, що самопроголошені республіки можуть увійти до складу Росії поодинці або заздалегідь об'єднавшись.

Представник ДНР також уточнив, що проросійський батальйон "Схід", сформований місцевими бойовиками, не має жодного стосунку до однойменного чеченському підрозділу. Пушилін додав, що батальйоном керує Олександр Ходаковський, який, своєю чергою, підпорядковується наказам міністра оборони "республіки", росіянина Ігоря Стрєлкова.

Пушилін також наголосив, що "влада" контролює ситуацію в ДНР, "на відміну від Києва". За його словами, в ДНР активно створюють нові органи влади, але зараз багато в чому доводиться покладатися на вже сформований в регіоні бюрократичний апарат. Він також додав, що якісь "представники комітетів народного контролю" будуть контролювати діяльність місцевих мерів.

Голова ДНР також висловив сподівання, що в Донецьку не буде масштабних сутичок. На його думку, цього можна уникнути, якщо українська армія припинить отримувати фінансування з боку "не дуже сумлінних країн".

На запитання журналіста, чи дозволить Київ ДНР існувати, Пушилін відповів: "Нам не дуже цікаво, що нам дозволять або не дозволять. Ми просто беремо і робимо це. Свободу не дають. Свободу забирають".

Раніше Пушилін звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням допомогти жителям Донбасу. Крім того, він заявив про бажання регіону увійти до складу Росії.

Інтерв'ю з Пушиліним

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram