ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму зник третій проукраїнський активіст за 10 днів

Родичі побоюються, що всіх трьох могли вивезти до Москви

У Криму зник проукраїнський активіст Серан Зінедін, який розшукував зниклих раніше Тимура Шаймарданова і Леоніда Коржа.

Про це пише Центр журналістських розслідувань із посиланням на Ларису Шаймарданову, матір Тимура.

"Серан повідомив її [дружину], що, ймовірно, Тимур у руках кримської "самооборони". Вони роз'їхалися, а він додому так і не потрапив. Зв'язку з ним теж немає. Вони всі троє вели активну громадську діяльність. Зійшлися на захисті людей на мирних мітингах, біля військових частин, канал АТР захищали. І тепер усіх їх шукають", - сказала вона.

Жінка припускає, що її сина й інших активістів могли вивезти до Москви.

У Зінедінова вдома залишилися вагітна дружина і троє дітей.

Корж зник першим із цієї трійки, на початку 20-х чисел травня. 25 травня Шаймарданов заявив про зникнення Коржа, а наступного дня зник сам. Обидва вони пішли з дому і не повернулися, зв'язку з ними немає.

Зазначимо, що в Криму ФСБшники також затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія й Олександра Кольченка. Їх підозрюють у намірі влаштувати серію вибухів у ніч із 8 на 9 травня за допомогою саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу Вічного вогню та пам'ятника Леніну в Сімферополі.

Окрім того, їх звинувачують у спробах підпалити офіси громадської організації "Російська громада Криму" і представництва партії "Єдина Росія" в Сімферополі 14 і 18 квітня відповідно.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram