ГоловнаСуспільствоЖиття

Затримані в Одесі терористи планували вбивство депутата Гончаренка, - ЗМІ

Під час обшуку в затриманих виявили зброю та саморобні вибухові пристрої

Затримані Службою безпеки України в Одесі терористи планували вбивство депутата облради Олексія Гончаренка, а також викрадення або вбивство відомих учасників Євромайдану.

Про це повідомив одеський сайт "Думская.нет" із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Крім усього іншого, Максим М. і Василь К. мали здійснити на замовлення інших осіб фізичне знищення депутата обласної ради Олексія Гончаренка, а також викрадення або, якщо викрасти не вдасться, вбивство відомих "євромайданівців" Романа Дев'ятова і Марка Гордієнка", - пише видання.

Злочинний план зірвали співробітники СБУ, які знешкодили терористів на винайнятій квартирі на Космонавтів, 56-А.

"Обшукавши квартиру, співробітники СБУ виявили оснащені глушниками бойовий револьвер системи наган, бойовий чеський пістолет CZ 75, травматичний пістолет Stalker, саморобні вибухові пристрої та багато чого іншого. На допиті один із затриманих розколовся, видавши і поплічників, і замовників", - повідомляє одеський сайт.

Двоє затриманих провели чимало часу на Куликовому полі, знали всіх лідерів тамтешніх угруповань. Василь також брав активну участь у подіях 2 травня - стріляв у "євромайданівців", пише "Думская.нет".

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Олексій Гончаренко також повідомив про це у своєму блозі. "Спасибі хлопцям-сбушникам, завдяки яким я можу зараз писати цей блог", - написав депутат.

Нагадаємо, 28 травня співробітники СБУ затримали громадян України, які за грошову винагороду хотіли влаштувати вибух в Одесі 25 травня цього року, в день проведення президентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram