ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики ДНР звільнили з п'ятиденного полону голову окружкому №43

Звільнений представляв кандидата у президенти Дмитра Яроша

Бойовики самопроголошеної Донецької народної республіки звільнили голову окружної комісії №43 Руслана Кудрявцева, який провів у полоні п'ять днів.

Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО "Комітет виборців України" та Громадянської мережі ОПОРА у Донецьку, інформує "ОстроВ"  з посиланням на прес-службу ДОО КВУ.

Терористи напали на комісію 22 травня, того дня вони приходили туди двічі. Прийшовши вперше, бойовики забрали системний блок від комп'ютера, викрали всю документацію та печатку комісії. Вдруге вони взяли в заручники голову комісії Руслана Кудрявцева.

"Приводом для мого викрадення стало те, що я представляв кандидата у президенти Дмитра Яроша. Вони вирішили, що я його активіст, і не розуміли, що я простий співробітник виборчої комісії і не маю стосунку до діяльності цього кандидата. Озброєні люди одягли на мене наручники і вивели з приміщення. Коли ми вийшли з комісії, у коридорі були п'ять міліціонерів. Вони взагалі ніяк не відреагували на ситуацію. Голову комісії вивели в наручниках невідомі люди зі зброєю, а вони і слова не сказали терористам", - стверджує Кудрявцев.

Терористи тримали його в підвалі обласного управління СБУ в Донецьку. У цій будівлі нещодавно бойовики тримали в полоні членів окружної комісії №42.

"У підвалі СБУ до нас ставилися нормально. Бойовики нічого не робили з нами, навіть не допитували. Вони поїли та годували нас. Зі мною там ще були члени трьох дільничних комісій з Кіровського району. Їх також відпустили разом зі мною", - розповідає Руслан.

Як стало відомо, терористи відпустили Кудрявцева ввечері 27 травня. Він провів у  підвалі п'ять днів. За словами його дружини, переговори про його звільнення вів представник ООН, а також мер Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram