ГоловнаСуспільствоЖиття

Завтра в Протасовому Яру почнуть знищувати дерева. Кияни протестують

Мешканці стануть живим щитом, якщо почнуть рубати дерева

Завтра в Протасовому Яру почнуть знищувати дерева. Кияни протестують
Фото из архива
Фото: Виталий Головин

Мешканці Протасового Яру обурені майбутнім будівництвом висотного будинку в їхньому подвір'ї за адресою вул. Солом'янська, 25 і готові проводити акцію протесту. Про це LB.ua повідомила мешканка будинку на вул. Володарській, 29-А Тетяна Гетьманчук.

"Ніхто заздалегідь не повідомляв про це мешканців. Не було жодних громадських слухань", - зазначає киянка.

За її словами, під забудову виділено ділянку землі "між стіною 5-поверхівки, дитсадком і парканом школи" - зараз на ній знаходиться будівля колишнього овочевого магазину за адресою вул. Солом'янська, 25. Будівництво прилягає до проїжджої частини: "Закрили ґрунтову частину дороги, якою ходили люди", - зазначає Гетьманчук. Будівельні огорожі також встановили впритул до паркану школи.

"Завтра вже почнуть зрізати дерева, гроші вже заплатили", - повідомила Гетьманчук, якій у Солом'янській райдержадміністрації підтвердили, що забудовник - ТОВ "Вагра" - почне рубати дерева 27 травня. За металевим парканом, який будівельники почали встановлювати 2 тижні тому, зараз є близько 15 великих дерев.

Дізнавшись про плани щодо цих дерев, мешканці викликали міліцію, яка переписала імена робітників. Приїхала одночасно з правоохоронцями представниця ТОВ "Вагра" Валентина Титаренко, вислухала мешканців і запропонувала поспілкуватися з директором компанії-забудовника, який буде в Києві в середу, 28 травня. Вона запропонувала відкласти рубання дерев до цієї розмови.

Після приїзду міліції робітники зібрали інструменти і поїхали.

"Якщо почуємо завтра, що пиляють дерева - вийдемо і станемо живим щитом", - стверджує Гетьманчук. Вона разом із сусідами має намір звернутися в Київміськдержадміністрацію із заявою проти забудови ділянки.

Розпорядження про виділення земельної ділянки ТОВ "Вагра" в оренду на 10 років підписала у 2013 р. колишня заступник міського голови - секретар Київради Галина Герега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram