ГоловнаСуспільствоПодії

Міндоходів вилучило 2,5 млн гривень при обшуку офісу газети "Вести" у Києві

Слідчі дії не були податковою перевіркою цього підприємства

Міндоходів вилучило 2,5 млн гривень при обшуку офісу газети "Вести" у Києві
архив
Фото: LB.ua

Слідчі управління фінансових розслідувань Головного управління Міністерства доходів і зборів в Сумській області провели санкціонований обшук в офісі компанії "Вести Мас-Медіа" в Києві та вилучили 2,5 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ Міндохідов в Сумській області.

З повідомлення випливає, що під час обшуку у приміщенні редакції оперативники виявили та вилучили близько 2,5 млн гривень, чорнову бухгалтерію, печатки, комп'ютерну техніку та інше.

Також перевіряється інформація про джерела фінансування незаконної діяльності товариства, зокрема, шляхом отримання фінансової допомоги з-за кордону.

Слідчі дії, проведені працівниками Міндоходів на території видавця газети "Вести", не були податковою перевіркою цього підприємства.

За словами виконуючого обов'язки начальника ГУ Міндоходів в Сумській області Юрія Больбіта, відомство протягом двох місяців розслідує незаконну діяльність низки сумських підприємств.

Грошові потоки, згідно з повідомленням відомства, і привели оперативників до офісу "Вести Мас-Медіа".

Встановлено, що через сумське приватне підприємство на рахунки компанії "Вести Мас-Медіа" в період з березня 2013 були переведені 93,6 млн гривень.

Кошти на рахунки сумського підприємства надійшли з Криму у вигляді надання зворотно-безпроцентної фінансової допомоги.

При цьому сумське підприємство весь час звітувало про відсутність будь-якої діяльності.

Таким чином, ухилення від сплати податку на прибуток за 2013 склало 17,8 млн гривень.

За сприяння Державної служби фінансового моніторингу співробітники Міндоходів викрили незаконні фінансові операції, пов'язані з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом "Вести Мас-Медіа".

Встановлено, що сумське підприємство зареєстроване у 2011 році на втрачений паспорт одного з жителів Харкова використовувалося виключно для незаконної конвертації коштів.

Слідчі управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів в Сумській області продовжують провадження за ч.3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) ч.2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

У Міндоходів також заявили про причетність харківського Реал Банку до фінансових махінацій, пов'язаних з компанією "Вести Мас-Медіа".

Податкова міліція почала розслідувати причетність "Вести Мас-Медіа" до незаконної конвертації діяльності.

Нагадаємо, 22 травня в офісі ТОВ "Вести Мас-Медіа", який розташований в Києві за адресою вул. Червоноармійська, 6-б, був початий санкціонований обшук.

http://economics.lb.ua/business/2014/05/22/267287_nalogovaya_arestovala_scheta_ooo.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram