ГоловнаСуспільствоПодії

Постраждалі в ДТП від "мажора" на Porsche просять розголосу і допомоги

Родичі загиблих підозрюють, що водій смертоносного авто приховує докази своєї провини

В Оболонському районному суді Києва зібралися на досудову зустріч учасники резонансного ДТП 17 березня цього року в Києві, коли через перевищення швидкості водієм Porsche Panamera turbo S загинули три людини і постраждали 6 автомобілів. Про це на своїй сторінці у facebook повідомила учасниця зустрічі Ірина Пономарчук, родичка одного із загиблих у ДТП Антона Цвікли 1991 р.н.

За інформацією Пономарчук, суддею у справі призначена Ольгу Короткову, знану після процесу над учасниками руху "Автомайдан", яких побили силовики 23 січня у Кріпосному провулку. Тоді Короткова призначила побитим активістам запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою.

Пономарчук також повідомила, що Череп Олег Володимирович, якого (в нетверезому вигляді) правоохоронці затримали в день ДТП за підозрою у водінні Porsche Panamera, але потім випустили під заставу, прийшов на зустріч у супроводі двох адвокатів "у костюмах від Бріоні", а також людини в новому білому Lexus із номерним знаком 1111. При цьому, за її словами, адвокати надали докази того, що Череп - безробітний, зареєстрований у квартирі батьків, має на утриманні глуху дружину і нібито ніколи не служив у правоохоронних органах.

Як зазначила Пономарчук, рідні загиблих досі шукають свідків ДТП і сприяють просуванню слідства. "Інформація про матеріальне становище і біографію винуватця, статус його відносин з власником авто (Костенком Григорієм Сергійовичем, який є рідним дядьком олігарха Сергія Курченка) не перевіряється. Є дані, що Череп - у минулому міліціонер, звідси його посвідчення на користування вогнепальною зброєю і зв'язки в судах і прокуратурі. Але ці відомості ігнорують", - повідомила Пономарчук.

Вона звернулася до українських журналістів, громадських активістів і політиків із закликом допомогти висвітлити судовий процес, зокрема залучити знімальні групи телеканалів. "Невже Курченко досі керує київськими судами?" - запитує Пономарчук у своєму facebook.

Найближче слухання у справі призначено на 29 травня о 15:00.

Як повідомляли, 17 березня невідомий на Porsche Panamera на вулиці Скляренка в Києві протаранив 4 автомобілі, виїхавши на повній швидкості на червоне світло. Три людини загинули на місці події, одна з пасажирок досі залишається в реанімації.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram