ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пройшла акція проти забудови тротуарів літніми майданчиками ресторанів

В історичному центрі міста не дотримуються правил забудови та проїзду основними вулицями

У Києві на Подолі сьогодні пройшла акція "Корупція виштовхує киян на велику дорогу". Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця проведення заходу.

Організатори акції - активісти громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" та ГО "Київське віче" - прагнули привернути увагу міської влади до того, що правила проїзду деякими вулицями ігнорують водії й навіть міліція, а також до проблеми захаращення тротуарів прибудовами ресторанів і кафе в історичному центрі столиці, на Подолі. Активісти наголосили, що ця забудова суперечить нормам чинного законодавства.

Близько 20 киян зібралися біля Андріївської церкви, а потім спустилися на Контрактову площу Андріївським узвозом, який із 2009 р., за документами, є пішохідним. Дорогою вони зупиняли дорогі автомобілі, які їхали вулицею. Одним з автомобілістів виявився музикант Олег Скрипка (співвласник одного з ресторанів на Андріївському узвозі), який визнав свою помилку і пообіцяв більше не їздити історичною вулицею. Крім нього, активісти зустріли першого віце-прем'єра Андрія Іванчука з охороною, яким довелося вийти з "Мерседеса" і пройтися Андріївським узвозом.

Далі учасники заходу пройшли забудованим тротуаром вулиці Сагайдачного, де, за їхніми словами, місцями не може проїхати інвалідний або дитячий візок. Для наочності свого протесту активісти везли із собою візок з прикріпленими на ній фотографіями колишнього градоначальника Олександра Попова, виконувача обов'язки міського голови Володимира Бондаренка та головного міліціонера країни Арсена Авакова, зображеними у вигляді голів триголового змія.

Як повідомляли, відповідно до концепції реконструкції Подолу, КМДА планувала зробити частину вулиць цього історичного району пішохідною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram