ГоловнаСуспільствоПодії

Тимошенко запропонувала надати підприємцям право законодавчої ініціативи

Лідер "Батьківщини" попросить депутатів своєї партії ухвалити відповідний закон

Тимошенко запропонувала надати підприємцям право законодавчої ініціативи
Фото: http://www.tymoshenko.ua/

Лідер партії "Батьківщина", кандидат у президенти України Юлія Тимошенко заявила про необхідність надати підприємцям "інструменти, котрі дозволять реально здійснювати позитивні зміни в країні".

Про це вона заявила в понеділок, 19 травня, на Форумі підприємців України, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

На думку Тимошенко, підприємці мають право вносити зміни до нормативних актів, а їх розгляд для влади має бути обов'язковим.

"Нам треба перейти від ситуативного спілкування до системної політики, надати підприємцям ті інструменти, які без кровопролиття і революцій дозволять реально здійснювати позитивні зміни в країні. Підприємці мусять отримати інформаційний майданчик, мати право вносити зміни в закони та підзаконні акти за прикладом, а розгляд таких "петицій" для влади має бути обов'язковим. Національна Рада при президенті має отримати пряме право законодавчої ініціативи", - заявила лідер "Батьківщини".

За її словами "треба побудувати систему, у якій підприємці щохвилини, щодня можуть брати участь у створенні держави".

"Я хочу, щоб ви тримали ті інструменти, які без революцій нарешті, без кровопролиття, без праці, дозволять вам реально втілювати свої плани", - зазначила вона.

Тимошенко підкреслила, що потрібно невідкладно ухвалити закон, який дасть підприємцям право законодавчої ініціативи щодо законів, постанов уряду і будь-яких підзаконних актів.

Як зазначила кандидат у президенти, це має бути закон, який зобов'яже "парламент, уряд, кожне міністерство, кожний орган державної влади відкрити спеціальний інформаційний майданчик", на який підприємці зможуть "поставити" будь-який закон, або зміни до закону чи підзаконного акта і, в разі підтримки цих пропозицій, необхідною кількістю голосів (за аналогією з петиціями на сайті Білого Дому) цю ініціативу підприємців мають розглянути органи влади.

"Не треба нам сто тисяч збирати. Якщо зібралася, наприклад, тисячі підписів, тисячі людей сказали, що ці зміни в закон є правильними, то цей закон зобов'яже уряд і будь-яке міністерство обов'язково це розглянути в публічному і відкритому режимі або на сесії ВРУ, або на засіданні уряду, внести до порядку денного відповідні проекти закону або постанови", - зазначила Тимошенко. Вона також додала, що проситиме депутатів від "Батьківщини" у найближчі дні такий закон ухвалити.

"Я хочу, щоб така співпраця не закінчувалася виступами на трибуні, не закінчувалася тим, що ви десь комусь щось у переходах, в коридорах в руки сунули, чиновник це в руки взяв, а що з цим робити - незрозуміло. Круглі столи - це добре, але поговорили іноді й розійшлися. Я хочу зробити так, щоб кожен ваш закон, кожну вашу зміну до закону, постанова уряду, або зміну до постанови уряду зобов'язані чиновники розглянути", - підкреслила лідер "Батьківщини".

Тимошенко також зазначила, що, на її думку, вплив на органи влади підприємці можуть посилити, створивши "асоціації за профілем", в які також увійдуть профільні громадські організації, котрі потім об'єднаються в Національну Раду при президенті.

За словами кандидата в президенти, такі об'єднання мають отримати право повноцінної законодавчої ініціативи, щоб робити "унікальні справи", в тому числі і зміни до Конституції.

"Не може сьогодні, в інформаційну епоху, коли інформаційний простір об'єднав не тільки людей однієї країни, а об'єднав у глобальному просторі кожну людину, не можна сьогодні, щоб політика залишалася монопольною", - зазначила Юлія Тимошенко.

За допомогою підприємців в Україні має народитися "інтелектуальна синергія", яку мусять спрямувати на реальне створення держави, резюмовала кандидат.

У Форумі підприємців взяли участь близько 500 представників малого та середнього бізнесу з усіх областей України, в тому числі зі Сходу країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram