ГоловнаСуспільствоЖиття

Металурги прибрали частину барикад у Маріуполі

У місті організована добровільна дружина з охорони громадського порядку

Металурги прибрали частину барикад у Маріуполі
архив
Фото: www.0629.com.ua

У середу, 14 травня, в Маріуполі понад 200 металургів вийшли на акцію "Місто без барикад".

Як повідомляє місцевий сайт 0629, разом з представниками громадських організацій і місцевими мешканцями, співробітники комбінатів імені Ілліча та "Азовсталь" почали розбирати барикади з шин, дерев, мішків з піском, уламків бетонних плит і меблів.

Раніше в результаті протистоянь у Маріуполі вогнем було знищено кілька поверхів у будівлі міської ради, сильно постраждала і центральна вулиця.

Активісти металургійних підприємств за допомогою великої техніки в середу звільняли від барикад площу біля міськради. Головна автомагістраль міста, проспект Леніна, вже повністю очищена від сміття.

До прибирання території приєдналися кілька людей, які мітингують біля міськвиконкому.

Підтримати учасників акції прийшли і керівники комбінатів. За словами гендиректор ММК ім. Ілліча Юрія Зінченка, гендиректор Групи Метінвест Юрій Риженков вирішив допомогти у відновленні будівлі управління міліції Маріуполя.

Також було організовано запис всіх бажаючих вступити у добровільну народну дружину з охорони громадського порядку в місті. Кілька тисяч маріупольців, серед яких і металурги, вже висловили бажання вступити в дружину для спільного патрулювання вулиць міста разом з міліцією.

Нагадаємо, напередодні голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута заявив, що у вихідні в Маріуполі приберуть всі барикади.

"У вихідні (17-18 травня) ми хочемо прибрати повністю всі барикади в Маріуполі", - заявив губернатор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram