ГоловнаСуспільствоЖиття

Охендовський: президентські вибори 25 травня - найдешевші в історії незалежної України

Кандидати на пост глави держави проявляють низьку активність у розміщенні своїх агітматеріалів

Охендовський: президентські вибори 25 травня - найдешевші в історії незалежної України
Охендовский
Фото: Макс Левин

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вважає президентські вибори 25 травня найдешевшими в історії незалежної України. Про це він сказав на брифінгу в середу, 14 травня.

"Ці вибори президента стануть найдешевшими  в історії України з точки зору витрат виборчих фондів кандидатів на пост президента", - сказав він.

За його словами, ще у середині квітня кандидати на пост президента проявили низьку активність в розміщенні своїх агітаційних матеріалів, і ця невисока активність зберігається до теперішнього часу.

Він також зазначив, що, за попередніми звітами, можна говорити про те, що витрати дуже низькі в порівнянні з попередніми виборами президента та депутатів Верховної Ради.

Охендовський також додав, що відмінною особливістю позачергових президентських виборів у 2014 році є те, що ЦВК не очікувала, що вибори доведеться організовувати в ситуації, коли буде неможливо створити виборчі комісії у всіх територіальних виборчих округах. Також голова ЦВК звернув увагу на те, що можливість голосування в окремих регіонах буде поставлена під сумнів у зв'язку з озброєними сутичками, які відбуваються в цих регіонах.

Раніше повідомлялося, що Охендовський вважає, що термін повноважень новообраного на позачергових виборах президента повинен становити 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram