ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура оскаржить звільнення одеських міліціонерів

Андрія Нетребського суд відпустив під заставу, а двох інших міліціонерів - під підписку про невиїзд

Генпрокуратура оскаржить звільнення одеських міліціонерів
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України може оскаржити рішення суду про зміну запобіжного заходу підозрюваним у причетності до сутичок в Одесі, в яких загинули 46 осіб.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"ГПУ імовірно оскаржить рішення Печерського районного суду м. Києва про обрання запобіжного заходу для підозрюваних у кримінальному провадженні стосовно подій в Одесі 2 травня", - сказав співрозмовник.

Він зазначив, що мова йде, зокрема, про начальника Одеського міськуправління міліції Андрія Нетребського, якого суд відпустив під заставу у розмірі 60 тис. грн, незважаючи на вимогу слідчих ГПУ взяти його під варту.

Стосовно двох інших фігурантів обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що керівника Одеського міськуправління міліції Андрія Нетребського, а також начальника та чергового ізолятора тимчасового утримання відпустили з-під варти.

Як відомо, під час безладів в Одесі 2 травня було затримано більше 130 підозрюваних. Однак 4 травня проросійські активісти штурмували міське управління МВС та домоглися звільнення 67 затриманих.

При цьому в управлінні МВС заявили, що рішення про звільнення було прийнято прокуратурою. Разом з тим у ГПУ заявили, що відповідальність за це рішення лежить на керівництві міліції, зокрема на в.о. начальника облУВС Дмитрові Фучеджі.

За інформацією голови МВС Арсена Авакова, екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі втік і був оголошений в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram