ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові не буде референдуму 11 травня

Не погодили загальні питання з Луганськом і Донецьком

У Харкові не буде референдуму 11 травня
Фото: ‏@novostidnua

У Харкові не буде референдуму-опитування щодо федералізації 11 травня.

Про це заявив член координаційної ради руху "Південний Схід" Юрій Апухтін, інформує Insider з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми реально не готові провести референдум 11 травня. Ми не погодили питання, що будуть загальні для Харкова, Луганська та Донецька, на жаль, розійшлися (у формулюваннях). Тому прийняли рішення 11-го не проводити референдум", - пояснив Апухтін журналістам у п'ятницю.

Як повідомлялося, раніше Апухтін заявляв про намір провести в Харкові референдум 11 травня, в один день з Донецьком і Луганськом. За його словами, на референдум планувалося винести питання про федералізацію України, про створення Південно-Східної автономії і державний статус російської мови, і проводити його у формі опитування "на вулицях і площах міста".

Нагадаємо, 7 травня президент Російської Федерації Володимир Путін після зустрічі з головою ОБСЄ заявив, що Росія просить Донецьку народну республіку перенести "референдум" з 11 травня на більш пізній термін, щоб "створити для нього умови".

У свою чергу, депутати самопроголошеної "Донецької народної республіки" відмовилися переносити референдум про суверенітет регіону 11 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram