ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано 4 підозрюваних в обстрілі військових вертольотів поблизу Слов'янська, – Міноборони

Із затриманими ведуть необхідну роботу

У рамках проведення антитерористичної операції у п'ятницю затримали чотирьох осіб, підозрюваних у обстрілі з переносних зенітно-ракетних комплексів вертольотів Збройних сил України поблизу Слов'янська.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

За інформацією відомства, зараз із затриманими проводять необхідні заходи згідно з чинним законодавством.

Фото: mil.gov.ua

У свою чергу радник міністра оборони Юрій Повх в ефірі телеканалу "112" повідомив, що диверсанти встигли захопити одного з поранених пілотів ще до прибуття спецназу.

"Вони фактично чекали на місці екстреної посадки вертольота. Місце перебування офіцера наразі встановлено і наскільки ми поінформовані, його зараз оперують в одній з медичних установ", - додав він.

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Нагадаємо, 2 травня Міноборони повідомило про два збиті вертольоти Мі-24 Збройних сил, які здійснювали повітряне патрулювання у визначеному районі.

За попередньою інформацією, бойові машини збили невідомі з використанням переносних зенітно-ракетних комплексів.

Крім того, пострілами зі стрілецької зброї пошкоджено вертоліт Мі-8 армійської авіації Збройних сил, однак цього разу обійшлося без жертв.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що сьогодні о 4:30 ранку розпочалася активна фаза АТО поблизу Слов'янська і Краматорська.

МВС вимагає від озброєних сепаратистів негайно сдати зброю, звільнити всіх заручників і захоплені адмінбудівлі, припинити безлади і погроми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram