ГоловнаСуспільствоПодії

Сепаратистам не вдалося захопити луганську міліцію

Бійці Нацгвардії відмовилися залишати об'єкт

Сепаратистам не вдалося захопити луганську міліцію
Сепаратисты у здания управления МВД в Луганске
Фото: EPA/UPG

Національна гвардія не допустила захоплення сепаратистами будівлі ГУ МВС у Луганській області.

Про це повідомляється на її сайті.

29 квітня озброєні сепаратисти спробували захопити будівлю, яка перебувала під охороною бійців Національної гвардії України. Близько 16.30 сепаратисти зробили спробу штурму обласної міліції із застосуванням зброї та світлошумових гранат. Вони також запропонували правоохоронцям здати зброю і покинути будівлю.

"Військовослужбовці Національної гвардії, які перебували біля будівлі УМВС, відмовилися здавати зброю і покидати об'єкт, що охороняється. Близько 24.00 в результаті переговорів з будівлі обласної міліції були виведені 27 військовослужбовців строкової служби, які були направлені в пункт тимчасової дислокації", - сказано в повідомленні.

Зараз будівля знаходиться під охороною правоохоронців, у ній продовжують нести службу офіцери і військовослужбовці за контрактом Національної гвардії України.

Як йдеться на сайті ГУ МВС у Луганській області, 29 квітня о 17:55 озброєні особи намагалися проникнути і захопити будівлю обласної міліції.

"Зараз співробітники міліції працюють в штатному режимі", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у вівторок сепаратисти в Луганську захопили будівлю облдержадміністрації, облпрокуратури та міськради. З 6 квітня захоплено будівлю облуправління СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram