ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії хочуть створити власний інтернет під назвою "Чебурашка"

Сенатори бояться за інформаційну безпеку країни

У Росії хочуть створити власний інтернет під назвою "Чебурашка"
Фото: obozrevatel.com

У Раді Федерації РФ запропонували створити в Росії власний інтернет і назвати його "Чебурашка", повідомляє Коммерсант.ru.

З такою ідеєю виступив сенатор Максим Кавджарадзе. "Нам треба подумати над тим, щоб створити власну внутрішньоросійську інформаційну систему, щоб піти з-під крила США, інакше триватимуть витоки інформації", - заявив сенатор на засіданні свого комітету з конституційного законодавства під час обговорення закону про статус блогерів.

Максим Кавджарадзе вважає, що Росія могла б створити таку мережу з країнами ОДКБ (Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизія, Таджикистан) або з державами Азіатсько-Тихоокеанського регіону. "У нас прем'єр-міністр і у Facebook, і у Twitter, і всі зараз почали в соціальних мережах сидіти і розповідати, де вони були і куди ходять. А хтось же на серверах збирає цю інформацію", - заявив Максим Кавджарадзе.

Він наголосив, що створення такої автономної мережі - питання інформаційної безпеки "цілої країни, яка зазнає інформаційних атак, кібератак, а також спроб розколоти суспільство". Сенатор вважає, що кошти для створення такої системи можна вишукати в регіональних бюджетах. "Як ми назвемо цю інформаційну систему - не важливо, "Крокодил Гена" чи "Чебурашка", останнє навіть краще, оскільки "Чебурашки" ніхто не має", - заявив Максим Кавджарадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram