ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецьку сепаратисти захопили телерадіокомпанію

Над будівлею підняли прапор самопроголошеної "Донецької народної республіки"

Колона прихильників сепаратистів, які проголосили Донецьку народну республіку, попрямувала в бік Донецької обласної телерадіокомпанії.

Сепаратисти вимагають, щоб їхні дії "правильно" висвітлювали", повідомляє місцевий сайт "ОстроВ".

"У нас є своє радіо, але нас не пускають на головне телебачення... Прохання всіх підтягнутися колоною. Потрібно всім туди, щоб вони правильно висвітлювали, що в нас відбувається", - заявила одна з промовців під час мітингу на площі Леніна.

За її словами, "про допомогу просить співголова тимчасового уряду самопроголошеної Донецької народної республіки Денис Пушилін".

Згодом активісти увійшли в будівлю ТРК. Над будівлею телерадіокомпанії підняли прапор самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Фото: ostro.org

Згодом із будівлі ТРК вийшов один із представників сепаратистів і заявив: "Зараз фахівці працюють над тим, щоб до вечора на "27 каналі" запустити канал "Донецької народної республіки". Як пише видання, у приміщення ТРК занесли супутникову тарілку і якісь пакети.

Окрім того, сепаратисти заявили, що мають намір вимкнути українські канали й увімкнути російські. Вхід у будівлю охороняють чоловіки з нашивками "Оплот".

Активісти ведуть переговори з керівництвом про передачу будівлі ТРК під контроль сепаратистів, повідомляє

РБК-Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram