ГоловнаСуспільствоПодії

Голова форуму російськомовних євреїв: проблема України - не антисеміти, а політики

Антисемітську риторику свідомо використовують у політичних цілях

Голова форуму російськомовних євреїв: проблема України - не антисеміти, а політики
Фото: http://www.forumdaily.com/

Всесвітній Форум російськомовного єврейства наполягає, що в Україні немає державної або системної політики антисемітизму, але в той же час окремі політичні сили намагаються використати розпалювання антисемітизму у своїх вузько-політичних цілях.

Про це президент Форуму Олександр Левін сказав делегації Конгресу США на чолі з Едвардом Ройсом, головою Комітету з питань зовнішньої політики, під час зустрічі в Києві.

Сторони обговорили загальнополітичну та економічну ситуацію в країні. На думку Левіна, в країні прийшов час відповідальної політики, і звичайні громадяни готові йти на жертви в рамках реалізації антикорупційних та інших реформ. Цим очікуванням повинні відповідати влада та інші політичні та громадські сили.

Водночас, прояви антисемітизму останнім часом Олександр Левін пов'язує зі спробами деяких сил "скористатися цим ганебним явищем, що не йде на користь ні українському суспільству, ні іміджу України у світі".

У свою чергу Едвард Ройс підтвердив готовність Конгресу та американського народу допомагати Україні у проведенні реформ.

Нагадаємо, Служба безпеки України розслідує поширення в Донецьку листівок провокаційного антисемітського характеру від імені самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram