ГоловнаСуспільствоПодії

У Краматорську екстремісти оголосили "загальну мобілізацію", - Тимчук

Експерт допускає нові провокації

У Краматорську екстремісти оголосили "загальну мобілізацію", - Тимчук
Фото: Макс Левин

Екстремісти на Донбасі готуються до нових провокацій, націлених на подальшу дестабілізацію ситуації в регіоні, вважає керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Зокрема, в Краматорську екстремісти оголосили "загальну мобілізацію" місцевого населення під приводом нібито підготовки прибуття в місто колони автобусів із представниками "Правого сектору". Нині Краматорськом курсує автомобіль із гучномовцями, через які городян закликають мобілізуватися і "дати відсіч наступу бандерівців", - зазначає Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Окрім того, згідно з даними групи "Інформаційний спротив", у Слов'янську до відправлення у Краматорськ готуються загони бойовиків, щоб "посилити" місцевих сепаратистів.

Тимчук не виключає нових диверсій із жертвами серед місцевого населення, які будуть здійснювати сепаратисти, намагаючись подати їх як акції "Правого сектору".

Як повідомляли, 16 квітня у Краматорськ увійшли 6 одиниць бронетехніки ЗСУ (БМД), які діяли за планом антитерористичної операції. У центрі міста рух колони заблокували місцеві жителі, а також невстановлені озброєні особи. В результаті блокування були захоплені 6 БМД, і колона попрямувала у бік Слов'янська. Пізніше сепаратисти погодилися повернути захоплену техніку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram