ГоловнаСуспільствоЖиття

Патріотичні сили Донбасу вимагають рішучих дій до сепаратистів

Дії сепаратистів можуть кваліфікувати як тероризм

Патріотичні сили Донбасу вимагають рішучих дій до сепаратистів
Сергей Лавров
Фото: Макс Левин

Комітет патріотичних сил Донбасу вимагає від уряду найрішучіших дій до озброєних людей, які захоплюють адміністративні будівлі в регіоні.

Про це повідомили в прес-службі комітету.

КПСД констатує кризу влади в Донецькій області та кримінально-сепаратистський переворот, спрямований на повалення конституційного ладу і порушення цілісності країни.

"Дії сепаратистів, а також корумпованих представників влади та правоохоронних органів, які підтримали їх, є загрозою для миру в регіоні і можуть бути кваліфіковані як тероризм", - сказано в повідомленні.

Зазначено, що КПСД вважає, що відповідальність за ситуацію, що склалася, лежить на владі, яка нічого не зробила, щоб змінити корупційну державну систему, що довела людей до відчаю і посилила антидержавні настрої, також не докладено жодних зусиль для реформування правоохоронних органів і їх очищення.

У зв'язку із цим КПСД "вимагає від уряду найрішучіших дій проти озброєної групи людей, яка захоплює будівлі відділень міліції в містах області, яка викрадає зброю і безвідповідально озброює нею радикалів".

"Ці дії не обумовлені політичними мотивами, це диверсійна група, що прикривається політичною ситуацією, щоб заволодіти зброєю і дестабілізувати ситуацію", - наголошено в повідомленні.

Комітет патріотичних сил Донбасу звертається до всіх політичних сторін конфлікту з пропозицією перевести вирішення конфлікту в мирне річище.

Нагадаємо, російськомовні патріоти України, представлені різними громадськими та політичними організаціями, об'єдналися в Координаційний комітет патріотичних сил Донбасу 15 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram