ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівник "Альфи" 20 лютого бачив невідомих людей на дахах

Снайпери фіксували людей, що переміщалися по дахах, та чохли для транспортування зброї

Керівник "Альфи" розповів про переміщення снайперів спецпідрозділу 20 лютого і про невідомих осіб, які переміщалися по дахах зі спецапаратурою.

Про це розповів Володимир Човганюк на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розстрілу людей на Майдані, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"За доповідями, які я отримував потім, людей зі зброєю вони не бачили, фіксували багатьох людей, що переміщаються по дахах, які могли бути коректувальниками, тому що їх бачили з приладами спостереження. Але, як мені доповідали, ці люди могли бути зі сканерами - щойно засікали, що їх виявили - згорталися і йшли. Було кілька випадків, коли наші снайпери бачили чохли для транспортування зброї. Але самої зброї без чохлів не бачили", - розповів Човганюк.

Відповідаючи на питання, чи бачили їх бійці інших снайперів зі спецпідрозділів "Сокіл" або "Омега", Човганюк відповів негативно.

Також голова "Альфи" розповів про переміщення снайперів 20 лютого.

"20 числа начальник центру отримав команду відправити людей на Адміністрацію президента для охорони... На Адміністрації і на будівлі Кабміну мене не було. Туди відправили 100 осіб, у тому числі снайперів. Спочатку снайперів відправили на Адміністрацію президента, потім снайперів відправили у розпорядження співробітників УДО. Їм дали команду переміститися на Кабмін, звідки наші снайпери спостерігали за ситуацією", - сказав він.

Нагадаємо, 3 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив схему, за якою діяла спеціальна рота спецпідрозділу "Беркут" на вулиці Інститутській з боку Жовтневого палацу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram