ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" з 27 травня припиняє продаж квитків до Криму

Коригування графіка зумовлене неузгодженістю розкладу між АР Крим і материковою Україною

"Укрзалізниця" з 27 травня припиняє продаж квитків до Криму
Фото: Lb.ua

Через самостійне коригування розкладу руху поїздів самопроголошеним держпідприємством "Кримська залізниця" у графіку на 2014-2015 рр. "Укрзалізниця" вирішила призупинити попередній продаж квитків у Крим з 27 травня.

Квитків не продають і на внутрішньодержавні, і на міжнародні потяги, що курсують територією України.

Як зазначають фахівці "Укрзалізниці", коригування графіка руху пасажирських поїздів на 2014-2015 роки зумовлене неузгодженістю розкладу між АР Крим і територією материкової України. Також є необхідність перегляду графіка руху через значне зниження пасажиропотоку і введення додаткових зупинок для проведення контрольних операцій.

Телеграма про відповідне рішення відправлена в залізничні адміністрації, зокрема у ВАТ "РЗ" і Білоруській залізниці. Також на адресу "Укрзалізниці" з проханням призупинити продаж квитків і відкоригувати графік руху пасажирських поїздів звернувся керівник самопроголошеного ДП "Кримська залізниця" Андрій Каракулькін.

"Прошу тимчасово обмежити попередній продаж проїзних документів на пасажирські поїзди, причіпні та безпересадкові вагони відправленням з початкових станцій з 1 червня 2014 року і призначенням на станції ДП "Кримська залізниця", - йдеться в телеграмі.

Нагадаємо, 9 березня "Укрзалізниця" з технічних причин призупинила рух поїздів у Крим. З технічних причин тимчасово припинено попередній продаж квитків на найближчі дати на потяги, які йдуть у кримському напрямку. Натомість усі поїзди, що прямують до Криму, відправляються за розкладом, і пасажири, що мають квитки на них, будуть доправлені до станцій призначення", - зазначили у відомстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram