ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УПЦ МП попросить Путіна запобігти розколу України

Священики УПЦ МП збирають для української армії гроші та продукти

УПЦ МП попросить Путіна запобігти розколу України
Фото: EPA/UPG

Українська православна церква Московського патріархату звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням запобігти розколу України.

Про це в інтерв'ю газеті "День" розповів керуючий справами церкви митрополит Антоній.

"Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Онуфрій звернувся з листом особисто до президента Росії з закликом перешкодити поділу Української держави і не допустити збройного протистояння між нашими народами... Ми віримо, що нам усе ж удасться не допустити війни", - наголосив митрополит.

За його словами, священики УПЦ МП збирають для української армії кошти, а також продукти, медикаменти та інші речі першої необхідності. "Це наш не тільки громадський, а й християнський обов'язок", - сказав Антоній.

"Святійший патріарх Кирило як предстоятель всієї Руської православної церкви робить усе можливе і використовує весь свій авторитет, щоб не допустити кровопролиття між народами-братами", - підкреслив він.

Нагадаємо, 1 березня місцеблюститель голови УПЦ МП митрополит Чернігівський і Буковинський Онуфрій надіслав Кирилові звернення з проханням "підняти свій голос про збереження цілісності території Української держави" і "зробити все можливе, щоб не допустити кровопролиття на території України". У відповідь на це патріарх Кирило пообіцяв не допустити загибелі мирних людей в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram