ГоловнаСуспільствоЖиття

Кортеж Авакова їздить по Києву з перевищенням швидкості - ЗМІ

Глава МВС повертався з Нових Петрівців кортежем з двох броньованих авто

Кортеж Авакова їздить по Києву з перевищенням швидкості - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  порушив обіцянку уряду їздити дорогою без кортежів та спецсигналів, стверджують журналісти каналу "1 +1".

Як повідомляє ТСН, кортеж високопоставленого чиновника їздив з перевищенням швидкості трасою, якою щодня їздив Віктор Янукович.

Міністр внутрішніх справ сьогодні повертався з навчального центру Національної гвардії України кортежем з двох броньованих "Мерседесів" і джипа "Фольксваген".

У навчальний центр Нацгвардії кортежем з броньованого "Рендж Ровера" і п'яти машин супроводу приїжджав і в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

Аваков їхав майже тим же маршрутом, яким щодня пересувався екс-президент - з Нових Петрівців, через столичні Оболонь, Поділ і Печерськ, чим порушив обіцянку Уряду їздити без кортежів и спецсігналів, стверджують журналісти каналу "1 +1".

Наздогнати кортеж міністра було непросто. На спідометрі - 180 кілометрів за годину. Дозволена швидкість - 110. Водії не пригальмовували, навіть коли в'їжджали в населені пункти.

На з'їзді з Московського проспекту кортеж навіть зупинився - і за правилами дорожнього руху пропустив пішохода. У цей момент можна було побачити, як під Московським мостом інспектор ДАІ зупиняв рух. Всі, хто хотів виїхати з Оболоні, чекали, поки проїде міністр.

На маршруті Гаванський міст - Набережно-Хрещатицька - Поштова площа не працював жоден світлофор. Рух регулювали даішники. Як тільки кортеж міністра проїхав - світлофори почали працювати. Інспектори пояснили ситуацію технічними несправностями.

Нагадаємо, місяць тому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що на українських дорогах всі будуть рівні, чиновники не будуть пересуватися в кортежі, заради них не перекриватимуть рух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram