ГоловнаСуспільствоПодії

Оприлюднено фото бійців "Альфи", які стріляли по Майдану

Установити особи cнайперів буде нескладно

У ніч проти понеділка американський сайт The Daily Beast опублікував фотоматеріали, які, як стверджує видання, беззаперечно доводять, що розстрілювали людей на Майдані 20 лютого бійці спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України.

The Daily Beast наголошує, що до цього висновку одностайно прийшли всі українські та закордонні експерти, які вивчили фото- і відеоматеріали, отримані американським виданням від неназваних жителів України. Автор статті, кореспондент The Daily Beast в Україні Джамі Деттнер, отримав ці матеріали в Києві і переконався в автентичності знімків, зіставивши параметри камер і знятих матеріалів.

"Фотографії і 90 гігабайтів відеоматеріалів надали переконливі докази, що бійня на Майдані була справді здійснена на замовлення проросійського режиму Януковича", - пише він.

Невідомі вели зйомку подій, які відбувалися у дворі семиповерхового комплексу Служби безпеки України два дні - 20 лютого, коли снайпери розстрілювали людей у центрі Києва, і наступного ранку, коли співробітники спецслужб Януковича вивозили матеріали і "замітали сліди" після втечі Януковича.

На фото зображені десятки людей без масок, багато з них - з підрозділу "Альфа", екіпіровані бронежилетами, шоломами, боєприпасами і снайперськими гвинтівками, а також модифікованими АК. У деяких з них - осколкові гранати. Все це не передбачено для боротьби із заворушеннями.

Також судячи з фотографій, багато членів "Альфи" мали жовті або білі нарукавні пов'язки, перед тим, як покинути територію СБУ, вони вдягали балаклави.

Деттнер пише, що за Януковича СБУ фактично перебувала під контролем російського ФСБ, а спецпідрозділ "Альфа" готували російські інструктори. Журналіст заявляє, що отримані The Daily Beast відеоматеріали є вирішальним доказом, що дозволяє притягнути винуватців розстрілу до відповідальності, але СБУ досі не назвала підозрюваних, і це змушує засумніватися, що структура, співробітники якої причетні до злочину, зацікавлена в його розкритті.

Антитерористичний спецпідрозділ "Альфа " налічує близько 200 осіб.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що проміжні результати розслідування вбивств будуть оголошені в четвер.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram