ГоловнаСуспільствоЖиття

Севастопольські студенти пішли з плацу під час підняття прапора Росії

Гімн України молоді люди співали зі сльозами

Севастопольські студенти пішли з плацу під час підняття прапора Росії
Фото: Скрин-шот с видео

Студенти Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості під час церемонії спуску державного прапора України і підйому прапора РФ влаштували демарш.

Про це повідомляє blackseanews.net.

Коли 28 березня почали виносити державний прапор України, значна частина студентів почала співати державний гімн України і продовжувала спів без музики після того, як поспіхом вимкнули фонограму. Після спроби в.о. ректора урвати спів студенти влаштували скандування: "Слава Україні! - Героям слава! - Україна понад усе! - Смерть ворогам!"

Під час подальшої процедури підйому російського прапора і виконання гімну РФ десятки студентів демонстративно покинули плац (на відео на 4 хвилині 25 секундах).

За два дні до цього "з метою стабілізації ситуації" в університеті (колишнє військово-морське училище, яке готувало інженерів для атомних підводних човнів і відоме як "Голландія") рішенням координаційної ради з організації Севастопольського міського управління від керівництва навчальним закладом усунули його ректора Михайла Дивізінюка, що відмовився, як повідомляють джерела видання, піднімати державний прапор РФ над будівлею вишу і переходити в правове поле РФ.

Ректор мотивував свою позицію тим, що СНУЯЕіП є не тільки ВНЗ, а й чинним ядерним об'єктом України, зареєстрованим у МАГАТЕ, на який поширюється міжнародне право у сфері ядерної енергетики - на території вишу є діючий ядерний реактор невеликої потужності, який перебуває під охороною спецпідрозділу внутрішніх військ України з ядерної безпеки.

Нагадаємо, 20 березня після підняття російського прапора над будинком Академії військово-морських сил ім. Нахімова в Севастополі група курсантів заспівала гімн України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram