ГоловнаСуспільствоЖиття

У МВС розповіли, що затримання Музичка пішло не за планом

Події склалися неординарні, заявили в міліції

У МВС розповіли, що затримання Музичка пішло не за планом

Затримання координатора "Правого сектору" Олександра Музичка, знаного під прізвиськом Сашко Білий, було ординарним.

Про це сказав перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов в ефірі "Шустер LIVE".

"Був конкретний предметний план затримання. Звичайно, все пішло не так. Якби це були порядні, законослухняні громадяни, то виконали б команду "стояти, міліція!". У нас події вийшли неординарні", - зазначив перший заступник міністра.

Євдокимов також додав, що були відповідні санкції на затримання Музичка.

"Щодо Музичка було відкрито кримінальні провадження. Також було рішення Печерського суду доставити його до суду для обрання запобіжного заходу", - зазначив він.

За словами Євдокимова, міліція хотіла допитати координатора "Правого сектору" і провести з ним слідчі дії.

Євдокимов підкреслив, що рішення про залучення співробітників спецпідрозділу "Сокіл" до спецоперації із затримання підписав заступник генпрокурора.

Заступник міністра також спростував термін "ліквідація", яке російські та білоруські ЗМІ використовують для визначення спецоперації затримання Білого.

Нагадаємо, 25 березня в МВС заявили, що міліція застрелила Олександра Музичка на прізвисько "Сашко Білий" під час затримання після бійки біля кафе "Джерельце" в селі Бармаки Рівненського району Рівненської області.

Натомість рівненське відділення "Правого сектору" заявило, що має намір відплатити голові МВС Арсенові Авакову за смерть Олександра Музичка. Аваков же заявив, що приймає виклик і "буде жорстким до бандитів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram