ГоловнаСуспільствоЖиття

Мамчур після звільнення: "Спочатку прийму душ, потім буду приймати рішення"

Місцезнаходження Юлія Мамчура було невідоме з 23 березня

Мамчур після звільнення: "Спочатку прийму душ, потім буду приймати рішення"
Фото: ukraine.d3.ru

Звільнений з кримського полону полковник Збройних сил України Юлій Мамчур розповів про умови свого утримання, а також про плани на майбутнє.

Про це повідомив редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов, якому вдалося поговорити по телефону з Юлієм Мамчуром після звільнення.

"Щойно говорив по телефону з полковником Юлієм Мамчуром через 20 хвилин після того, як він опинився на території, контрольованій українськими військами", - написав Бутусов у своєму Facebook.

Юлій Мамчур розповів про те, що йому довелося пережити з 23 березня, коли озброєні люди відвезли його в невідомому напрямку.

"3,5 дня мене тримали в одиночній камері. Першого дня зі мною постійно розмовляли невідомі російські військові - намагалися переконати зрадити військовій присязі народові України, перейти на службу в російську армію. Потім був просто психологічний тиск - не давали спати, стукали прикладами у двері", - переказує слова Мамчура Бутусов.

"Самопочуття хороше, настрій бойовий. Що буду робити далі? Спочатку прийму душ, потім буду приймати рішення. Слава Україні!" - додав Мамчур.

Нагадаємо, місцезнаходження Юлія Мамчура й Ігоря Воронченка було невідоме з 23 березня, коли під час штурму частин їх викрали російські військові.

Раніше в.о. президента Олександр Турчинов на брифінгу повідомив, що в Криму звільняють чотирьох офіцерів Військово-Морських сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram