ГоловнаСуспільствоЖиття

Турчинов вимагає звільнити Мамчура

Юлія Мамчура утримують у комендатурі Севастополя

Турчинов вимагає звільнити Мамчура
Фото: EPA/UPG

Виконувач обов'язків президента України, спікер ВР Олександр Турчинов вимагає звільнити командира військової частини в Бельбеку полковника Юлія Мамчура і припинити провокації з боку Збройних сил Росії.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

За словами Турчинова, окупаційний контингент Російської Федерації, який перебуває в Криму, продовжує провокації, шантаж, залякування і викрадення українських громадян і військових, які несуть свою службу на території півострова.

"Сьогодні вночі викрали справжнього офіцера, патріота полковника Ю. Мамчура", - сказав він.

В.о. президента також зазначив, що українська влада вимагає негайно звільнити полковника і припинити провокації та спроби захоплення українських військових частин.

"Ми вимагаємо зупинити агресію проти України і наших громадян", - сказав він.

У зв'язку з повторенням викрадень українських військових, яке відбулося після попереднього звільнення заручників, Турчинов наказав відповідним службам розпочати комплекс заходів належного реагування.

Захопленого під час переговорів командира військової частини в Бельбеку полковника Юлія Мамчура зараз утримують в комендатурі Севастополя. Про це "5 канал" повідомили власні джерела.

Міністерство оборони зараз веде переговори з російськими окупантами про звільнення Мамчура.

Раніше ЗМІ з посиланням на дружину командира повідомляли, що Мамчур перебуває у військовій в'язниці в Севастополі.

Нагадаємо, 22 березня російські військові протаранили ворота БТРом і, застосовуючи зброю, захопили військову частину біля аеродрому "Бельбек".

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram