ГоловнаСуспільствоЖиття

В аеропорту "Шереметьєво" в українців відбирають паспорти

Українцям пропонують відмовитися від українського громадянства

В аеропорту "Шереметьєво" в українців відбирають паспорти
Фото: aoss.org.ua

Останнім часом на пропускних пунктах із РФ, зокрема в аеропортах, значно почастішали випадки, коли російські митники затримують українських громадян. Зокрема в людей, які прибули в міжнародний аеропорт "Шереметьєво", відбирають українські паспорти і вимагають відмовитися від українського громадянства.

Про це LB.ua повідомив один з очевидців, депутат Полтавської облради.

За його словами, на паспортному контролі митники забрали в нього паспорт і кудись пішли. Через якийсь час митник повернувся і запропонував на відеокамеру відмовитися від українського громадянства.

"У разі відмови мені пригрозили відібрати цивільний паспорт. Після тривалих дебатів паспорт повернули і мене пропустили на рейс до Києва", - зазначив очевидець.

Варто зазначити, що це не поодинокий випадок.

Зокрема, 15 березня в московському аеропорту "Шереметьєво" затримали і не дозволили в'їхати в Росію близько 40 громадянам України, які прибули до Москви авіарейсами з Києва, Донецька й інших міст України. При цьому компетентні органи РФ сфотографували їх і провели дактилоскопію. Жодних пояснень причин затримання ні громадянам України, ні представникові Посольства України в РФ, який прибув на місце, не надали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram