ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримська влада заявила про вбивство українського солдата і бійця "самооборони"

У міліції самопроголошеної республіки говорять про загиблих і поранених з обох сторін

Кримська влада заявила про вбивство українського солдата і бійця "самооборони"
Фото: Макс Левин

Дві особи - боєць "самооборони Криму" і військовослужбовець військової частини - загинули, дві особи - представник "самооборони" і військовослужбовець військової частини - отримали поранення внаслідок стрілянини неподалік від військової частини на вулиці Кубанській у Сімферополі.

Про це заявляє прес-служба міліції Криму, що підконтрольна самопроголошеній владі Криму.

"За попередніми даними, постріли зроблено з одного місця у двох напрямках. Невідомий стріляв з вікна недобудови, розташованої безпосередньо неподалік військової частини, по представниках самооборони, які перевіряли сигнал про наявність озброєних людей у зазначеній недобудові, і в бік української військової частини, розташованої поруч", - йдеться в повідомленні.

За даними міліції, представники "самооборони" отримали інформацію про перебування в частково заселеному будинку в районі вулиці Кубанської групи озброєних людей.

"Під час перевірки інформації по бійцях самооборони було відкрито вогонь, імовірно, зі снайперської гвинтівки. Необхідно зазначити, що схожу тактику застосовували під час масових заворушень на Майдані в Києві, коли одночасно обстрілювали і міліціонерів, і мітингувальників", - заявила кримська влада.

У міліції не виключають, що ця провокація спланована, щоб дестабілізувати ситуацію в місті.

Нагадаємо, 18 березня під час штурму українського фотограмметричного центру в Сімферополі було вбито українського військовослужбовця.

Військовим частинам Збройних сил України, дислокованим в АР Крим, дозволено застосовувати зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram