ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області побили журналіста

Міліція прийшла тільки після вимоги співробітника ЗМІ

У Коростені Житомирської області члени організації "Ніхто, крім нас" побили журналіста Spilno.TV і громадського активіста Анатолія Лазаренка.

Інцидент стався 14 березня біля мерії, де чоловік брав участь у засіданні Самооборони. Зараз він перебуває в хірургічному відділенні з численними травмами, повідомила LB.ua дружина журналіста Валентина Лазаренко.

"Стан чоловіка загалом тяжкий. Тому що в нього переламані ребра, пошкоджені легені", - зазначила вона.

За словами Валентини, міліція прийшла до чоловіка тільки після його наполегливого прохання:

"Учора до чоловіка прийшов слідчий, після того як він сам подзвонив начальникові міліції і попросив про це. Прийшов слідчий, і чоловік написав заяву. На завтра призначено судмедекспертизу. До нього приставили двох міліціонерів, які час від часу заходять у палату і запитують про його самопочуття. Але як триває слідство, я не знаю".

Дружина журналіста вважає, що замовницею побиття є місцевий землевпорядник Раїса Виговська, проти корупційної діяльності якої бореться Лазаренко.

"Я знаю, що в місті, в мерії, зараз перебувають ті люди, які били мого чоловіка. Разом з нашим мером і замовницею Раїсою Виговською. Чому вони досі не затримані, я не знаю", - зазначила Валентина Лазаренко.

Нагадаємо, 14 березня, за словами дружини журналіста, в кабінет мерії увірвалися озброєні активісти організації "Ніхто, крім нас", які мали відповідні нашивки на одязі. Вони вигнали з приміщення всіх учасників засідання і залишили її чоловіка і юриста "Самооборони", яких почали бити. Після побиття журналіста вивели на вулицю, посадили в його ж автомобіль, відібрали і розбили телефон, зламали сім-карту.

Раніше, 19 січня, на Майдані Лазаренкові працівники міліції прострелили руку, навмисно обстріляли з травматичної зброї.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram