ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецьку мітинг на захист єдності України зібрав 10 тис. осіб

Прибічники "Російського світу" закидують опонентів яйцями

Фото: http://novosti.dn.ua/

У центрі Донецька на площі Леніна 10 тисяч людей вийшли на мітинг проти війни і на підтримку територіальної цілісності України.

Як повідомляє "Остров", мітинг розпочався о 18.00. Люди вийшли з українськими прапорами і плакатами, партійних прапорів немає.

Акція охороняється міліцією по всьому периметру.

Учасники мітингу розгорнули великий прапор України. Машини, що проїжджають повз захід, сигналять, з вікон багатьох з них виставлені прапори України. Все, що відбувається, транслюється на великому екрані, встановленому над площею.

Активисты поют гимн

Неподалік проходить акція проросійських активістів, але їх менше - близько 1,5 тисячі осіб. Вони кілька разів намагалися прорватися до антивоєнного мітингу, але ці спроби зупинила міліція. Втім, прихильникам Росії вдалося вирвати кілька українських прапорів, які вони розтоптали. Пізніше прибічники "Російського світу" почали закидати опонентів яйцями, якими, як виявилося, вони запаслися у великій кількості.

Сторонники России бросают яйца

Нагадаємо, перший мітинг прибічників територіальної цілісності України відбувся вчора, на ньому зібралося близько тисячі осіб. Організацією цих акцій займаються місцеві активісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram