ГоловнаСуспільствоЖиття

Новий голова МОЗ обіцяє викорінити корупцію у відомстві

ГПУ перевіряє діяльність Держлікслужби

Новий голова МОЗ обіцяє викорінити корупцію у відомстві

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій обіцяє зламати корупційні схеми, що існували у відомстві. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Чітка позиція міністра, що від сьогодні в МОЗ у всіх, хто займається дозвільними документами, така діяльність скасовується. Більше в МОЗ не буде людей, які відповідають за такі схеми. Якщо вам хтось скаже, що комусь потрібні за щось гроші, повідомляйте - ми будемо вживати заходів. Кому така система не подобається, нехай пише заяву вже сьогодні".

Генеральна прокуратура зараз перевіряє Держлікслужбу України. У відомстві кажуть, що перевірка планова, проте джерела в ГПУ повідомляють, що питань дуже багато. Зокрема розслідуватимуть факти блокування імпорту Держлікслужбою цілої низки європейських препаратів на користь інших учасників ринку. Також на предмет корупції перевірятимуть протекцію на ринку України індійських лікарських засобів.

За інформацією джерела в Кабміні, голова Держлікслужби Олексій Соловйов 27 лютого подав заяву про відставку, однак наступного дня замінив її заявою про вихід в офіційну відпустку. При цьому сам перебуває на робочому місці і фактично продовжує керувати відомством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram