ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція розповіла про "тітушок", які викрали Луценка та Вербицького

В організації злочинів підозрюють Олексія Чеботарьова

Міліція розповіла про "тітушок", які викрали Луценка та Вербицького
Юрий Вербицкий
Фото: facebook/olya.tarasovych

МВС встановила всіх причетних до викрадення громадських активістів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка.

Цих самих осіб підозрюють і у вбивстві Юрія Вербицького, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович.

За його словами, всі затримані мали відношення до одного з офісних приміщень у Подільському районі столиці. Офіс належить громадянину на ім'я Олексій Чеботарьов. Саме його правоохоронці підозрюють в організації та координації дій так званих "тітушок" - колишніх і діючих спортсменів, а також раніше судимих осіб, які здійснювали протиправні дії щодо учасників протестних акцій у центрі Києва.

Сьогодні, 28 лютого, тривають санкціоновані обшуки, зокрема в офісі на Подолі. Зараз правоохоронцям відомо про 13 учасників викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, двох із них затримали. Інших зловмисників розшукують, оскільки деякий час тому вони перейшли на нелегальне становище.

"Однак ми сподіваємося, що невдовзі їх затримають", - зазначив Величкович.

Нагадаємо, львів'янина Юрія Вербицького викрали з Олександрівської лікарні разом з Ігорем Луценком вранці 21 січня. Луценко привіз до лікарні Вербицького з травмою ока. Невідомі викрали Вербицького і Луценка. За словами останнього, їх кудись відвезли, довго тримали в якомусь гаражі і били. Потім Луценка з пакетом на голові вивезли в ліс, поставили на коліна обличчям до дерева і зникли. Луценко зміг дістатися до людей.

Після звільнення активіст повідомив, що у Вербицького стан може бути набагато гірший. З ним, на думку Луценка, поводилися жорсткіше, бо Юрій - житель Львова.

Пізніше тіло Вербицького знайшли в Бориспільському районі Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram