ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Український священик звернувся до росіян: жодної боротьби в Києві проти росіян немає

Священнослужитель закликав не вірити заявам ЗМІ

Український священик звернувся до росіян: жодної боротьби в Києві проти росіян немає
Фото: facebook/kovalenkogeorge

Священнослужитель Української православної церкви Георгій Коваленко публічно звернувся до жителів Росії із закликом не вірити російським політикам і ЗМІ про утиск "росіян" в Україні.

Звернення він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Шановні росіяни, якщо у вас залишилася хоч крапля любові до нас, українців, перестаньте навіть у приватних бесідах називати нас "фашистами", "бендерівцями", "нацистами" та "націоналістами"! Ці слова вбивають! Згадайте слова Спасителя (Мф. 5, 21-22)!", - йдеться у зверненні Георгія Коваленка.

"Знаєте, що мене найбільше вразило вчора, коли я дивився зі сцени Майдану на площу, на якій стояли люди та труни? Це те, що на розі Інститутської та Хрещатика, там де були найкривавіші сутички, у всю висоту будинку "красується" реклама Сбербанку Росії, а в самому будинку знаходиться відділення Сбербанку Росії, до абсолютно цілої скляної вітрини якого впритул підходить барикада... У нас немає боротьби проти росіян, російськомовних або канонічної Церкви, як пишуть багато ЗМІ у вас. При цьому, я не хочу обговорювати ваші ЗМІ", - додав він

"Я просто всіх вас прошу: якщо ми з вами члени однієї Православної Церкви, якщо ви вважаєте Київ "матір'ю міст руських", не розпалюйте, а просто помоліться за нас і прислухайтеся до нас!", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше про існування небезпеки для росіян в Україні заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, називаючи причини відкликання посла Михайла Зурабова.

"Нам незрозуміло, що там відбувається, є реальна загроза нашим інтересам, життю та здоров'ю наших громадян", - заявив, зокрема, він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram