ГоловнаСуспільствоПодії

Тимошенко зі сцени закликала Майдан не розходитися

Вона розповіла, як щосекунди шкодувала про те, що не може стояти під кулями на барикадах

Юлія Тимошенко виступає зі сцени Майдану, де сьогодні проходить панахида за загиблими.

Вона закликала Майдан не розходитися, поки не виконають усіх його вимог. Нагадаємо, раніше намісник Юлії Тимошенко - Олександр Турчинов - заявив, що Майдан зробив свою справу і може йти.

"Ви герої, ви краще, що є в України, - звернулася до людей на Майдані Тимошенко. - Я впевнена, що, коли снайпери пускали кулі в серця наших хлопців, ці кулі були пущені в серце кожного з нас. І ця куля залишиться в нашому серці назавжди. Якщо людей, які це зробили, не притягнуть до відповідальності, це буде ганьба на всі віки. Щохвилини, коли ви стояли на барикадах і падали мертвими, я картала себе за те, що не можу бути поруч із вами, що ці ґрати не дають мені можливості бути поряд із вами".

Вона сказала, що приїхала в нову країну. "Ви подарували цю країну кожному з нас. Люди, які були на Майдані, які загинули на Майдані, це герої на віки, це наші визволителів".

Фото: www.facebook.com/artem.goryachkin

Тимошенко розповіла, що передусім поїхала на Грушевського, щоб торкнутися каменів і мішків, біля яких стояли люди, готові віддати своє життя за Україну.

Цієї миті Майдан почав скандувати: "Герої не вмирають!"

Появу Тимошенко Майдан зустрів неоднозначно. Одні скандували: "Юля!" Інші кричали, що вона не заслужила на такі почесті.

Тимошенко закликала судити Януковича на Майдані, а також покласти край кулуарній політиці. Вона також пообіцяла виступити гарантом того, що "Україна буде тільки такою, як ви хочете".

"Політики до цього моменту не були гідні вас. Вони не були гідні жодної краплі крові, пролитої за Україну. І я хочу, щоб ви побачили інших політиків, інших чиновників, які працювали б чесно. І ми з вами це зробимо, повірте мені".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram