ГоловнаСуспільствоПодії

На мисі Айя вирубали 10 га лісу і встановили паркан

Огорожею обнесли 800 га території

На мисі Айя в Криму незаконно вирубали 10 га лісу й обгородили парканом територію площею 800 гектарів.

Як повідомляє "Громадянська оборона", на черговому засіданні комісії Севастопольської міськради з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій громадські діячі запропонували депутатам, які входять до комісії, відвідати мис Айя, де зведено паркан. Громадські діячі стверджують, що зроблено це незаконно.

Як виявилося, огорожу зведено по периметру території, площа якої становить 800 гектарів. Навколо паркану повністю вирубано ліс, площа якого раніше сягала десяти гектарів. Обійти перешкоду у вигляді паркану не видається можливим, оскільки його зведено аж до урвища, де його ніяк не оминути. Колоди, на яких закріплено сітку для огорожі, обробляють там само в лісі. На території мису знаходяться бочки з машинною оливою.

Нагадаємо, як повідомляли, в заповідній зоні на мисі Айя, недалеко від Балаклави, нібито будують шикарний особняк. Будівництво пов'язували з президентом і членами його сім'ї. Однак влітку 2013 року в АП заявили, що ні Янукович, ні його родина не мають стосунку до будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram