ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура порушила справу через "воєнізовані формування" у Києві

Провадження відкриті також у п'яти областях, усі в один день

Прокуратура порушила справу через "воєнізовані формування" у Києві
Фото: Макс Левин

Прокуратура Києва 11 лютого відкрила кримінальне провадження у зв'язку зі створенням у столиці воєнізованих формувань.

Про це повідомив на брифінгу в четвер прокурор Києва Микола Бескішкий, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нами порушено кримінальне провадження за частинами 2 і 4 статті 260 щодо незаконного створення воєнізованих збройних формувань", - розповів прокурор.

У свою чергу, керівник прес-служби прокуратури столиці Яна Соболевська уточнила, що це фактове кримінальне провадження було відкрито 2 дні тому на підставі оперативної інформації про те, що в Києві можуть діяти незаконно створені військові формування.

"Зараз ця інформація перевіряється слідчим шляхом", - сказала Соболевська.

За її словами, розслідування доручено столичному главку міліції.

Нагадаємо, напередодні в Генеральній прокуратурі повідомили, що рішення місцевих органів влади, в тому числі в Донецькій області та в Криму, про створення воєнізованих формувань (так званих загонів цивільної самооборони або національних гвардій) незаконні.

У низці регіонів порушили кримінальні виробництва за фактом створення незаконних воєнізованих формувань. Так, 11 лютого розпочато розслідування у Черкаській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Волинській областях, де загони самооборони створює опозиція.

Наприкінці минулого тижня самооборона Майдану прийняла рішення про переформування у всеукраїнську структуру з відділеннями в усіх областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram