ГоловнаСуспільствоЖиття

Human Rights Watch закликала Україну впустити російського правозахисника

Український уряд має скасувати рішення і дозволити Андрію Юрову в'їзд в Україну

Human Rights Watch закликала Україну впустити російського правозахисника
Фото: Євромайдан SOS/ Facebook

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) стурбована забороною на в'їзд в Україну російському правозахиснику Андрію Юрову.

Про це повідомляє прес-служба правозахисної організації .

"Українські прикордонники заборонили відомому російському правозахиснику в'їзд в країну. Український уряд має скасувати рішення і дозволити Андрію Юрову в'їзд в Україну і (дозволити) проводити йому правозахисну діяльність", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, правозахисника затримали в київському аеропорту "Бориспіль" і після перевірки документів депортували назад до Росії.

"У Києві Юров повинен був зустрітися з комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Муйжнієксом, і взяти участь у роботі Міжнародної групи правозахисників щодо ситуації в Україні", - йдеться в повідомленні HRW.

Міжнародну групу правозахисників створили 1 грудня 2013 після розгону мирних протестів у Києві 30 листопада.

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що російського правозахисника, члена Ради з прав людини при президенті РФ Андрія Юрова не пустили в Україну.

У прес-службі української Державної прикордонної служби повідомили про те, що Юров не зміг потрапити до України через чинну заборону його в'їзду в країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram