ГоловнаСуспільствоЖиття

Побитий і затриманий фотограф Мар'ян Гаврилів закликає людей виходити на Майдан

Активіст вважає, що потрапив під "репресивну машину держави"

Побитий і затриманий фотограф Мар'ян Гаврилів закликає людей виходити на Майдан
Фото: EPA/UPG

Побитий і затриманий львівський фотограф Мар'ян Гаврилів закликає українців виходити на Майдан і відстоювати своє право жити у вільній державі.

Про це йдеться в записці Гавриліва, переданій LB.ua через адвоката з Лікарні швидкої допомоги, де зараз перебуває фотограф.

"Звертаюся до всіх громадян України, а особливо до галичан, не сидіти в теплих квартирах перед телевізорами, а виходити на площі своїх міст і їхати на головну площу в Києві, боротися за своє право жити у вільній, дійсно незалежній державі. У мене теж синок, і я хочу щоб він, як і всі інші, жив у вільній, прекрасній країні, і тому я поїхав на Майдан", - зазначив активіст.

Гаврилів вважає, що потрапив під "репресивну машину".

"Я так розумію, що висвітлювати правдиву ситуацію, яка склалася останнім часом в державі - протизаконно. Журналістів, фотографів б'ють, стріляють і катують, інкримінують їм масові заворушення, погроми і бунти. Я потрапив під репресивну машину держави, що обмежує людям право на свободу слова і мирні зібрання. Не шкодую. Я не перший і, прикро, - не останній", - вважає він.

Фотограф подякував усім людям, які підтримали його: "Спасибі всім моїм друзям у Львові та Києві, з усієї України, а також з-за кордону, всім людям доброї волі, ЗМІ за підтримку і допомогу і за те, що не забуваєте нікого і мене в тому числі".

Нагадаємо, 22 січня Гавриліва і ще 20 активістів вивезли автозаком за Київ і побили, а потім доправили в міліцію. Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram