ГоловнаСуспільствоПодії

"Озброєний" активіст Майдану розповів про тортури міліції

Стали відомі обставини появи відео з сайту МВС

"Озброєний" активіст Майдану розповів про тортури міліції

В інтернеті з'явилося відео, на якому Віталій Рубан з Полтавської області заявив, що міліціонери тортурами змусили його розповісти на камеру про зброю, нібито отриману на Майдані.

За словами активіста, їх з товаришем затримали прямо на вулиці, заштовхали в машину і привезли до Святошинського райвідділу міліції. Там їх били і всіляко знущалися, а потім змусили підписати протокол, в якому сказано, що у них знайшли зброю.

Чоловік також пояснив, що для того, щоб припинити тортури, він погодився прочитати на камеру заздалегідь підготовлений міліцією текст, в якому сказано, що він прийшов на Майдан заробити грошей, а також про те, що там він отримав зброю. Потім його відвезли до суду, де висунули звинувачення в масових протестах і відпустили під домашній арешт. Такий запобіжний захід обраний на 2 місяці.

Згідно з виданим йому в суді документом, він повинен вирушити за місцем проживання в Полтавську область.

Нагадаємо, 3 лютого в Міністерстві внутрішніх справ заявили про затримання двох осіб з Майдану зі зброєю.

"30-річний Віталій приїхав до Києва з Полтавської області і розраховував добре заробити на Майдані. За його словами, він відразу записався в один із загонів за умови, що отримає 200 гривень за день "роботи". В обов'язки молодика входили охорона наметів, участь в "масовці" на мітингах і т.д. Від одного із соратників він і отримав "самопал" для того, щоб стріляти у міліціонерів, які несуть службу на вул. Грушевського, але каже, що використати отриману зброю не встиг", - йшлося в повідомленні.

Як доказ МВС оприлюднило відеозапис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram