ГоловнаСуспільствоЖиття

На митниці заблокували польську гуманітарну допомогу Майданові

Організатори допомоги звинувачують прикордонників і чиновників Мінсоцполітики

На митниці заблокували польську гуманітарну допомогу Майданові
Фото: http://www.polradio.pl/

Українська митна служба заблокувала контейнер із десятьма тоннами гуманітарної допомоги з Польщі.

Теплий одяг, спальні мішки, розкладні ліжка, перев'язувальні матеріали та інші речі, зібрані протягом тижня в різних польських містах перетнули польсько-український кордон у Дорогуську, після чого їх заблокували.

Українські процедури не прозорі і дивують організаторів транспорту, повідомляє Польське радіо. "В Україні - блокада гуманітарної допомоги. Є вказівки, щоб не отримувати жодної гуманітарної допомоги. Тепер це тільки добра воля чиновників: митників і чиновників з Міністерства соціальної політики, робитимуть вони це (розмитнення гуманітарної допомоги) швидко чи місяць, два або півроку", - каже організатор транспорту священик Стефан Батрух з Фонду духовної культури прикордоння.

Гуманітарну допомогу перевезено на склад українського благодійного фонду, на який адресовано транспорт. У розмові з Польським радіо член Самооборони Майдану Андрій Гавров дивується, чому контейнер не на митному складі.

Щоб потрапити до людей на Майдан, гуманітарна допомога повинна, крім митної перевірки, отримати згоду восьми українських міністерств.

На складі, де знаходяться дарунки з Польщі, на розмитнення (уже 5 місяців) чекає гуманітарна допомога з Голландії.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Польща зібрала 10 тонн гуманітарної допомоги для протестувальників на Майдані в Києві. Перша машина офіційно перетнула український кордон у неділю, 2 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram