ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС тримає на особливому контролі розслідування справи Булатова

Силовикам не вдалося докладно опитати потерпілого

МВС тримає на особливому контролі розслідування справи Булатова
Фото: Facebook / Ольга Кошеленко

Столична міліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі активіста Автомайдану Дмитра Булатова.

Про це повідомляє прес-служба МВС Києва.

"Дмитро Булатов зараз на стаціонарному лікуванні в одній із приватних клінік, і поспілкуватися з ним не вдалося через стан його здоров'я. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі), створено потужну слідчо-оперативну групу, до складу якої входять кращі працівники карного розшуку та інших служб. Розслідування перебуває на особливому контролі Міністерства внутрішніх справ", - сказали в міліції.

Також у повідомленні наголошено, що 30 січня цього року о 23:30 в міліцію звернувся народний депутат України Петро Порошенко і повідомив, що в одну з приватних медичних клінік доправлено активіста Автомайдану Дмитра Булатова.

У медичний заклад одразу виїхала слідчо-оперативна група Дарницького райуправління столичної міліції. Силовикам не вдалося докладно опитати потерпілого через стан його здоров'я.

За попереднім діагнозом лікарів, у потерпілого виявлено численні гематоми тіла, різану рану вуха.

Зазначимо, що 30 січня о 23:30 до міліції надійшло повідомлення, що на одній з автостоянок Дніпровського району Києва знайдено автомобіль, яким керував Булатов до моменту свого зникнення. Автомобіль доправили в Дарницьке райуправління міліції для проведення огляду. Зараз Дмитрові Булатову в медичному закладі забезпечено охорону.

За цим фактом працівники міліції вживають низку заходів, щоб установити всі обставини скоєного злочину.

У МВС обурені, що друзі і журналісти брали коментарі в Булатова замість того, щоб викликати міліцію для з'ясування всіх обставин.

Нагадаємо, вчора Булатов знайшовся в с. Вишеньки Бориспільського району неподалік від Києва. Кілька днів його катували, зокрема викрадачі відтяли йому вухо, порізали обличчя і спробували виколупати око.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram