ГоловнаСуспільствоПодії

Кількість затриманих демонстрантів обчислюється сотнями

Тільки на вулиці Грушевського затримали більше ста чоловік.

Кількість затриманих демонстрантів обчислюється сотнями
Фото: LB.ua

Під час акцій протесту проти влади затримано кілька сотень демонстрантів по всій країні.

Про це пише газета

"Коммерсантъ Украина".

Тільки протягом заворушень на вулиці Грушевського в Києві затримано більш ніж сто людей. Учора прокуратура Києва повідомила, що 64 підозрюваним в участі в масових заворушеннях на вулиці Грушевського столичні суди обрали запобіжний захід.

Затримання відбуваються і в областях. Зокрема, за спробу захопити і блокувати Черкаську облдержадміністрацію (ОДА) затримано 66 осіб. Суди обрали запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці і домашнього арешту вже 51 з них. У Дніпропетровську за спробу штурмувати будівлю ОДА 26 січня на два місяці заарештовано 22 людини, а ще до двох застосовано домашній арешт. Чотирьох людей затримали в Кривому Розі за напад на співробітників міліції та спробу підпалу будівлі міськради 27 січня. А за спробу захоплення Сумської ОДА 26 січня були затримали 14 осіб. У Запоріжжі за спробу захоплення ОДА 26 січня затримали 48 осіб. У Херсоні за вбивство 27 січня співробітника міліції Олександра Кисілевського і за поранення ще двох співробітників затримали двох місцевих опозиційних активістів. Ще одну людину заарештували на два місяці у Вінниці за захоплення місцевої ОДА 26 січня.

При цьому, за інформацією департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації, з 19 по 25 січня постраждали 170 протестувальників, причому 82 із них ушпиталено. Опозиція ж повідомляє про більш ніж тисячу постраждалих. Щонайменше четверо активістів загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram