ГоловнаСуспільствоЖиття

26 активістів Євромайдану в Запоріжжі посадили під домашній арешт

У середу продовжаться слухання щодо обрання запобіжного заходу для решти підозрюваних

26 активістів Євромайдану в Запоріжжі посадили під домашній арешт
Фото: delo.ua

Суд обрав запобіжний захід для 32 з 48 затриманих активістів запорізького Євромайдану.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області, обрано запобіжний захід 32-ом з 48 осіб, які отримали повідомлення про підозру в участі в масових заворушеннях і спробі штурму Запорізької облдержадміністрації 26 січня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Суд підтримав позицію прокуратури й обрав для 26 підозрюваних домашній арешт і для шести учасників акції протесту - запобіжний захід у вигляді особистої поруки та особистого зобов'язання", - зазначили в прокуратурі.

Крім того, за даними прес-служби, в середу продовжаться судові слухання щодо обрання запобіжного заходу для решти підозрюваних.

Як повідомляли, проти 48 учасників акції протесту на запорізькому майдані, затриманих правоохоронними органами увечері 26 січня, слідче управління ГУ МВС України в Запорізькій відкрило провадження за ч. 1 ст. 341 КК України (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд) і за ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень).

Нагадаємо, що 27 січня співробітники міліції затримали голову запорізької обласної організації партії "Свобода" Віталія Подлобнікова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram