ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсоні радикальні активісти підрізали трьох міліціонерів, - МВС

За даними міліції, нападники - "студенти одного з вишів Херсона"

У Херсоні радикальні активісти підрізали трьох міліціонерів, - МВС
фото из архива
Фото: Виталий Мирошниченко

Увечері 27 січня в Херсоні кілька молодих людей заподіяли ножових поранень трьом працівникам Управління карного розшуку обласного УМВС, повідомляє прес-служба МВС.

"Стан двох із них тяжкий. В одного міліціонера - проникаюче поранення в грудну клітку, другому лікарі видалили селезінку. Третій міліціонер отримав ножові поранення в коліно і плече, йому медичну допомогу надано без госпіталізації. Міліція затримала осіб, які скоїли злочин. Усі затримані є активними і радикально налаштованими учасниками акцій протесту. Їхні дії кваліфіковано як замах на вчинення умисного вбивства", - заявляють у міліції.

Нападників затримали.

""сі вони - студенти одного з вузів Херсона. Як виявилося, всі затримані є активними і радикально налаштованими учасниками акцій протесту", - стверджують правоохоронці.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.15 (замах на злочин) і ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За скоєння цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років або довічне позбавлення волі. Зараз тривають слідчі дії з метою встановлення мотивів злочину.

Нагадаємо, зараз у Міністерстві внутрішніх справ України перевіряють інформацію, яка розміщена в акаунті "Українська повстанська армія" (УПА) в одній із соцмереж, про те, що ця організація бере на себе відповідальність за вбивство міліціонера біля гуртожитку "Беркута" в Голосіївському районі столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram