ГоловнаСуспільствоПодії

У Лук'янівському СІЗО повісився російський кримінальний авторитет

27 січня його мали екстрадувати в Росію

У Лук'янівському СІЗО повісився російський кримінальний авторитет

24 січня, в п'ятницю, в Лук'янівському СІЗО повісився кримінальний авторитет з Великого Новгорода Микола Кравченко.

Про це LB.ua стало відомо із власних джерел у Пенітенціарній службі.

Обставини та причини у ДПтС не уточнили, сказали лише, що перед смертю Кравченко розкритикував владу в Україні та побажав успіхів протестувальникам.

Як повідомляють російські ЗМІ, 2007 року Кравченко був гендиректором новгородського заводу "Спектр", мультимільйонером і вважався авторитетним бізнесменом на прізвисько "Біс". Із приходом нового губернатора бізнесмен потрапив під кримінальне переслідування і виїхав за межі області.

Згодом слідство інкримінувало Кравченкові вбивство бізнесмена Олега Журавльова в листопаді 1996 року. Як писали тоді ЗМІ, Кравченко повертався з відпочинку на Валдаї і помітив машину Журавльова. Нібито він наказав охоронцям розібратися з ним. Журавльова застрелили, коли він заправляв машину.

Незабаром до звинувачень у вбивстві додали здирництво. За версією слідства, Кравченко і Мхітарян 1998 року змусили акціонерів заводу "Спектр" передати їм акцій на 10 мільйонів рублів. А 2008-го за такою самою схемою отримали контроль над ВАТ "Новгородхліб".

Кравченко переховувався до березня 2013-го (у розшук його оголосили 2009 року). Його знайшли в місті Українка Київської області.

16 січня 2014 року українська влада задовольнила запит Росії про екстрадицію Кравченка. Етапування мали розпочати 27 січня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram