ГоловнаСуспільствоПодії

Андрій Дзіндзя: "Мене тримали навіть не в СІЗО, а разом з ув'язненими довічно"

Дзіндзя обіцяє помститися за політв'язнів

Андрій Дзіндзя коротко відповів на запитання журналістів після того, як його звільнили у приміщенні Шевченківського суду м. Києва.

Він розповів, що його утримували навіть не в слідчому ізоляторі, а в Лук'янівській в'язниці, у відділенні для засуджених довічно. Раніше Андрій говорив, що це була вогка камера із цвіллю - 8 кв. метрів на чотирьох. І розповідав, що в деякі дні охорона проводила по чотири обшуки, виганяючи всіх мешканців камери в маленьку душову.

Після того, як Андрія звільнили, він сказав, що дуже злий і має намір створити групу пошуку доказів провини міліціонерів і слідчих, які фабрикують справи політзв'язнів. На питання про подію на Банковій 1 грудня Дзіндзя відповідає, що наразі не може розповідати про це. "Я повинен спочатку проконсультуватися з юристами, будемо вирішувати, що і як робити далі".

Дзіндзя також заявив, що має відео, яке дозволить повністю відновити події того дня.

Нагадаємо, сьогодні, 27.01.2014 Шевченківський суд Києва ухвалив рішення про звільнення активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзя, згідно із законом про декриміналізацію учасників протесту на Майдані. Адвокат Андрія - Віктор Смалій, якого звинувачують у замаху на суддю, досі перебуває під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram